MIBEN TUDOK SEGÍTENI?

 

A gyermek- és ifjúsági szellemi-lelki tanácsadás egy megelőzés célzatú alternatív lehetőség, melynek szerepe akkor jön el, amikor még nem nagy a baj, de valamit már érzékel a szülő, és szeretné megelőzni a problémák elhatalmasodását. Támogató jelenlétemmel segítem a családokat egy harmonikus élet kialakításában, és segítő kezet nyújtok a gyerekeknek és a fiataloknak, hogy hatékonyabban kezeljék konfliktusaikat, és megoldást találjanak a számukra kihívást jelentő élethelyzetekre. Arra bátorítom őket, hogy ismerjék fel törekvéseik valódi irányát: rajzolják újra, és keretezzék át az önmagukról alkotott képet.

„ A nevelés nem külső és erőszakos kényszerítést, nem a gyerek fejébe töltött tudást jelenti, hanem külső segítséget egy belső érlelődéshez.”

Müller Péter

Problémás esetek és megoldásaik

Megelőzés célzatú tevékenységemmel gyakorlatorientált foglalkozások során segítem a megoldást kereső és változásra kész szülőket a gyermeknevelésben, ezzel együtt gyermekeiket az őket érintő problémák, krízishelyzetek kezelésében, illetve bármiféle tünet saját forrásból történő rendezésében.

Céltalanul lézengő kamaszok

Megtanítom a szülőknek, hogyan ösztönözzék gyermekeiket az iskolai kereteken kívül, mi módon tegyék érdekeltté őket saját életüket illetően. Segítek elsajátítani azokat a módszereket, amelyekkel növelhetik önbecsülésüket, magabiztosságukat és motiváltságukat, valamint kreativitásukat és prezentációs készségeiket.

Irányíthatatlan gyermek- és kamaszviselkedések

Könnyen alkalmazható technikákkal, tippekkel segítem a szülőket a keretek és határok kijelölésében, hogyan kezeljék a fárasztó, zavaró és bántó magatartásfajtákat. Mikor a család egy kormánylapát nélküli, hánykolódó hajóhoz kezd hasonlítani, segítek visszaszerezni az irányítás lehetőségét.

Meglazult szülő-gyermek kötelékek

Rohanó világunkban a gyermekeinknek nagy szükségük van arra, hogy foglalkozzunk velük. Megoldásközpontú gyakorlatokkal segítem a szülőket egy szeretetteljes otthoni légkör megteremtésében, amelyben a család egy valódi szeretetközösséget alkot, a gyermekek meghallgatásra találnak, a szülők pedig útmutatást tudnak nyújtani nekik.

Stressz, szorongás, depresszió

A szorongás a felnőtté válás természetes velejárója. Kiváltó okai lehetnek többek között az iskolai teljesítmény nyomása, a közösségi média, családi és baráti konfliktusok, bántalmazás, testképzavar, megkülönböztetés, túl magas elvárások. A megfelelő technikák elsajátításával oldhatók ezek a feszültségek.

A szervezettség és önállóság hiánya

Ha a gyermek készségei lemaradással fejlődnek vagy hiányosak, a szülők bizonyos változtatással támogatást tudnak nyújtani nekik. Egyszerű gyakorlatok elsajátításával csökkenteni tudják a gyermekek túlterheltségét és a körülöttük lévő felfordulást, így az eredményesség és az önállóság érzését erősítik bennük.

Túlburjánzó digitális környezet

A gyermekek egészséges fejlődéséhez nélkülözhetetlen, hogy családjukkal, barátaikkal személyesen is töltsenek időt. Számos hatékony módszer létezik, mellyel rávehetjük a gyermekeket, hogy elszakadjanak a képernyőtől, és kiterjesszük a gyermekkort a digitális világon túlra.

Kapcsolat

Telefon

0620 4901315

Email

sziladikrisztina@gmail.com

Cím

Balassagyarmat, Rákóczi út 28.

Időpontok

Hétköznap: 9-18 óráig